ANO v Prešovskom kraji podporuje Chudíka

06.12.2005 Prešov

Prešov 6. decembra (TASR) - Krajská rada Aliancie nového občana (KR ANO) v Prešove vyjadrila podporu v druhom kole volieb na predsedu Prešovského samosprávne...
Prešov 6. decembra (TASR) - Krajská rada Aliancie nového občana (KR ANO) v Prešove vyjadrila podporu v druhom kole volieb na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Petrovi Chudíkovi. O rozhodnutí informovala na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove predsedníčka KR ANO Daniela Štieberová.

ANO nemalo v prvom kole volieb svojho vlastného kandidáta na predsedu PSK, a ani oficiálne nevyjadrilo nikomu z ôsmich uchádzačov o túto funkciu svoju podporu. Štieberová to zdôvodňovala aj tým, že KR ANO po tom, čo členovia jej predošlého vedenia boli za podporu skupiny okolo Ľubomíra Lintnera vylúčení zo strany, nebola konsolidovaná.
V druhom kole je ich kandidátom Chudík, keďže sa ANO podľa Štieberovej konsolidovalo. Navyše vidia v tomto kandidátovi osobu, ktorá má totožný program ako ANO - najmä tvorba priemyselných parkov, vznik nových pracovných miest a oprava ciest.
Chudíka do volieb nominovala strana Smer-sociálna demokracia a ešte pred prvým kolom získala koaličnú podporu Hnutia za demokraciu a Slovenskej národnej strany. Po prvom kole sa k nim pridalo Slobodné fórum.
ANO bude mať v novom 62-člennom krajskom parlamente dvoch svojich zástupcov. Dovedna ich pritom kandidovalo 16. Štieberová si o tom myslí, že ide o veľmi dobrý výsledok. Jedného poslanca Ivana Soleja získali v obvode Medzilaborce a druhého Františka Mrážika v obvode Vranov nad Topľou. Ten, mimochodom podpredseda Okresnej rady ANO vo Vranove nad Topľou, však kandidoval ako nezávislý. \"Vedeli sme o tom ešte pred voľbami a súhlasili sme s tým, \" dodala Štieberová.
 

Vyberte región

mark